onsdag 12 december 2012

När ska man hinna träna?

Problem: Jag tycker om att motionera, men hinner aldrig gå iväg på pass och tycker att gym är tråkigt.

> Lösning: Vardagsmotion: Hellre lite och ofta än mycket en gång i veckan!
(!) En del är superduktiga på att komma iväg och träna, trots pressade schema med barn, jobb och annat - Jag är inte en av dem. Jag tycker det räcker med lämningar, hämtningar, stressa iväg till barnens fritidsaktiviteter, ett krävande jobb...

Mitt motto är att motionera när jag kan och har lust. Ena veckan blir det bicepscurl med matkassarna på vägen hem från affären, andra gången blir det plask och lek med familjen i badhuset och tredje gången blir det lite armhävningar innan sängdags... Jag kan inte planera, det träningsschemat spricker alltid! Men jag försöker att promenera minst 30 minuter varje dag, jag tittar knappt alls på TV och jag tar alla tillfällen jag kan att göra en liten styrketräningsövning.

Här är tips på roliga appar som motiverar och ger mersmak till lätta vardagsövningar!
http://dailyworkoutapps.com/dailyworkoutapps/Daily_Workouts.html
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rittr.situps&hl=en
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rolfsnes.bloodandsandtimer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5yb2xmc25lcy5ibG9vZGFuZHNhbmR0aW1lciJd
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.commind.smygtraning&feature=also_installed#?t=W251bGwsMSwyLDEwNCwiY29tLmNvbW1pbmQuc215Z3RyYW5pbmciXQ..

Wii-fit har roliga träningsspel också, varför inte testa att skaka loss till Zumba?
http://wiifit.com/
http://www.play.com/Games/Wii/-/3973/3240/-/26323369/Zumba-Fitness-2/Product.html

Mina bästa träningstips:
*Hellre lite och ofta!
*Pressa aldrig dig själv, du ska ligga på ca 75% av vad du orkar (annars finns det risk att du inte tränar imorgon igen!)
*Vardagsmotionen! Gå istället för att cykla, cykla istället för att åka bil, använd matkassar som hantlar, lek med barnen eller hunden, dansa, må bra, ha roligt med kompisar :)
*Träning är så mycket mer än gymkort! Variera dig, bara att röra på sig är fantastiskt bra!
*Sitt inte still för mycket. Minska ner på TV-tittande och om du har höj- och sänkbart skrivbord, använd det - du använder ca 50% mer kalorier på att stå än att sitta ner.

Läge för biceps curls med kassarna? ;)
http://norran.se/2011/11/nojekultur/arets-julklapp-2011-ar-utsedd/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar