måndag 10 december 2012

Dag 1, kl 12:35

Nu är det lunchtider!
Känner mig fortfarande väldigt mätt efter att ha ätit uppskattningsvis 1000 kcal choklad- och nötmix på bara en halvtimme runt klockan 9-10 :P
De nötter som blev över i skålen efter första "iproppningen" ser inte så lockande ut. Jag är fortfarande lite "illamående-mätt", men drog även i mig en burk Cherry Cola Zero.
Jag brukar bli hungrig vid 15:00 igen, får se hur länge den här mättnaden sitter i.
 
Här är en länk till en sida med alla galna dieter som folk har kommit på:
http://www.viktminskning.dk/jordnotssmordieten.php
 
 
 
Och så förstås, tallriksmodellen och "kolhydrat-uppladdningen" som var en sponsrad broschyr av Kungsörnen (!) som jag fick när jag tränade (och ökade dramatiskt mitt intag av pasta och vitt mjöl, precis som företaget ville...)
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/Vuxna/
http://www.uppladdningen.nu/uppladdningenwww/main.nsf/page.items.www/07D81C45F906DBBFC125705100493F99?open
 
Jag rekommenderar verkligen ingen av dem, eftersom jag har misslyckats med alla - ingen har gett mig ett långsiktigt resultat och en kostvana som jag kan behålla. Jag kan inte rekommendera något annat heller, eftersom jag, liksom resten av tjockis-befolkningen, gillar att äta skräpmat och kommer således alltid att kämpa med min vikt i en värld där mat finns i överflöd.
Jag undrar vad som är det EGENTLIGA problemet? Jag känner mig så förvirrad, för att förr så var budskapet så enkelt; "kalori in, kalori ut" och nu så är det så många tyckare som inte tycker detta stämmer: http://www.kostdoktorn.se/varfor-kaloriraknare-ar-hjarntvattade/
 
Men däremot skulle jag nog kunna tänka mig att rekommendera den här, med viss modifikation:
http://www.viktminskning.dk/lakardieten.php Den verkar faktiskt vettig (förutom fettrik kost, jag menar det finns rätt mycket evidens för att man ska äta lågfett mjölkprodukter tex, men däremot nyttiga fetter från nötter, lax, avokado etc är bra)! Men det ger ju inga snabba resultat...
 
Skulle världen drabbas av extrem inflation kring matpriser och alla högenergirika socker- och fett-innehållande livsmedel skulle märkligt nog försvinna från jordens yta och jag skulle bli kvar med en strikt begränsad kostpalett bestående av precis så mycket energi som jag faktiskt behöver ... jaaa, då skulle jag vara normalviktig :)
 
Här är en bra serie från BBC om viktminskning:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLE2122BF6726F718B

Det här är väl i princip dieten som jag håller mig till nu:
http://www.everydiet.org/diet/the-cheaters-diet
Kalorirestriktion under veckorna tillsammans med fysisk aktivitet, samt paus på helgen med "normal" kost, med utrymme för onyttigheter.
 
Vad sägs om Lågkalori Äppelmos och Lättostkaka dieten???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar