söndag 2 december 2012

Jelly

Sockerfri jelly (jello), är verkligen fantastiskt när man är godissugen.

Jag köpte flera paket i London sist jag var där, men har man tur så kan man hitta det i asiatiska eller arabiska livsmedelsbutiker.

Man kan även göra själv hemma, och smaksätta med alla olika varianter!

Jag har tidigare testat smaker som chili/lime/ingefära, grönt te, caffe latte och glögg. All koncentrerad saft, typ fun light, fungerar också bra (och till alla icke-dukanare: det är jättegott med färsk juice).

För att göra 5 dl jelly: (gör gärna dubbla satsen och tillsätt olika smaker för variation!)

Lägg 5 gelatinblad i blöt.
Koka upp 2,5 dl vatten.
Lägg ner gelatinbladen i en skål och häll på det kokande vattnet, rör tills gelatinet löst sig.
Tillsätt smak, gör gärna lite starkare än vanligt om du använder saft, och lite kallt vatten så att det totalt blir 2,5 dl.
Blanda ner det i det heta gelatin-vattnet och rör om.
Häll det i dessertskålar och låt stå minst 4 timmar i kylen innan ni njuter av det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar