tisdag 26 februari 2013

Jag vill bara äta rulltårta!

Rosa Rulltårta med Marängkräm - Emma My Sugar Town

Uh, det går inget bra här. Inte med hemträningen, inte med dieten, inte med motivationen alls!

Jag har (tack och lov) inte gått upp i vikt, utan hållt mig på cirka 66 - 67 kg.

Men jag kommer inte igång alls med mina fina träningsprogram! Och jag är inte ett dugg sugen på att låta bli att äta onyttigheter. Jag vill bara äta rulltårta!

Jag vet inte hur jag ska ta mig vidare härifrån, men jag taggar ner på träningen så länge. Jag har haft ont i kroppen och känt mig lite allmänt trött/hängig, så det kanske bara en långdragen förklning som behöver ge med sig.

Jag har mycket i livet just nu också, kanske tom lite mer än vanligt. Så jag försöker hålla igen på maten så att lite rulltårta kan slinka ner utan viktuppgång och så får jag hålla tummarna att boken om statisk träning kanske peppar mig att fortsätta min viktresa!

Jag måste hitta på något bra, jag kan ju inte ge upp nu när jag är så nära målet!

fredag 22 februari 2013

Chokladpudding recept med Lean Dessert


Efter att ha lyckats bra med att göra proteinfluffGourmet Pros / Charlotte Perellis proteinpulver (Fit and Smart), så var jag sugen på att testa att göra protein fluff på Lean Dessert.

Jag blandade lika delar Lean Dessert Chocolate Pudding proteinpulver med minimjölk och frusna körsbär. Körsbären hade jag kört i matberedaren till en slät konsistens tillsammans med 1 banan.

Dessvärre fluffade aldrig det här proteinet upp sig! Smaken var helt fantastisk, men konsistensen lämnade mer kvar att önska (se bild). Jag tillsatte även lite avfettat kakaopulver (för att maxa chokladsmaken), Cacao nibs (bitar av krossade chokladbönor) och Cacao/Chili krydda.

Xantangummi är fantastiskt för att få till rätt konsistens, den kan du hitta här.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att det är bättre att göra proteinfluff recept på Gourmet Pro och Charlotte Perellis proteinpulver. Men det blev ändå riktigt gott :) Och med tanke att man kan fylla en hel popcornskål med chokladpudding för mindre än 400 kcal, så är det ändå en riktigt bra dessert för den som är sugen.



Lean Dessert Protein Chocolate Pudding Utvärdering!


Jag har länge varit på jakt efter ett riktigt gott blandprotein med chokladsmak. 

Nu när gymgrossisten har specialpris på Lean Dessert, så kände jag att det här kanske är en produkt för mig!

Lean Dessert med smak "Chocolate Pudding" - utvärdering!

Förpackning är mindre, ca 630 gram. Fördelen är att förpackning är i hårdplast, vilket gör det lätt att förvara på köksgolvet (jämfört med tex Star Nutritions påsar). Skopa följer med i förpackningen.

1 skopa ger ca 35 gram pulver, vilket innehåller ca 150 kcal. Jämfört med Gourmet Pro så har den alltså ett högre kaloriinnehåll,  som kommer från ffa kolhydrater men Lean Dessert har även en högre fetthalt. 

Om man tittar på innehållsförteckningen så ser man att Lean dessert har protein från mjölk, soja, ägg och vete. (Inget för en allergiker alltså ;). Gourmet pro har sitt protein från mjölk och soja.

Smakmässigt så håller Chocolate Pudding Lean Dessert vad den lovar: när man blandar med minimjölk får man en tjock milkshake med god chokladsmak. Som vanligt anser jag dock att den här proteinshaken (och alla andra jag har smakat) är alldeles för kraftigt sötad.

Innehållsförteckning Lean Dessert: Ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat [Mjölk & Soja], micellärkasein [Mjölk & Soja], vassleproteinisolat [mjölk & Soja], äggalbumin [ägg], kalciumkaseinat [mjölk], mjölkproteinkoncentrat [Mjölk] , rapsolja [Mjölk & Soja] kornsirap, Glutaminpeptider [Vete], naturliga och artificiella smakämnen, maltodextrin, kanel, vegetabilisk, xantangummi, karragenan, Triglycerider med medllång kedja, sukralos, papain, bromelain.

Innehållsförteckning Gourmet Pro: mjölkproteinkoncentrat, vassleproteinisolat, emulgeringsmedel (sojalecitin), kakao1, smakämnen, naturligt färgämne (rödbetsröd) 2, salt1, stabiliseringsmedel (xantanfiber), sötningsmedel (aspartam (innehåller fenylalaninkälla), acesulfam K).
1 i chokladsmaker
2 i röda smaker

måndag 18 februari 2013

Måndag, dag 2 Hemmaträning

Läs om plankan på www.hemmaträning.se
Dagens träning består av följande:

Måndag (Chest)
Morgon: Max 10 min: Armhävningar Push-ups (kroppstyngd), jag får starta på knä (när jag blir starkare kör jag riktiga). Jag kör 3 set, till fullkomlig utmattning.

I väntan på bussen: Breda armhävningar (kroppstyngd) mot bänken på hållplatsen. 3 set tilll fullkomlig utmattning.

Hemma, kväll: Uppvärmning: Kålmasken, 3 set till fullkomlig utmattning.
Motståndsband: Flyes incline 3 set till fullkomlig utmattning
Hantlar: Incline Dumbbell Press 3 set 12-15 rep, Flyes Incline Dumbbell Press 3 set 12-15 rep.

Jag körde armhävningar imorse, nu kl 14 så kör jag breda armhävningar och en statisk övning "Plankan", förhoppningsvis så kan jag hålla den i 90 sekunder.

Det blir även ca 6 km cykling och senare ikväll blir det mer träning!

Jag måste ha gjort något rätt med träningen igår för jag har en sådan sjuk träningsvärk i sätesmuskeln :) Det är alltid positivt!

Kan man bli vältränad på bara 90 sekunder?

The 90-Second Fitness Solution: The Most Time-Efficient Workout Ever for a Healthier, Stronger, Younger You (häftad)

Efter att ha sökt efter en effektivare träningsmetod, så hittade jag den här boken av Pete Cerqua: "The 90 second fitness solution".

Efter att ha tittat på en reklamvideo på Youtube och läst en recension på internet, så blev jag sugen på att köpa boken och testa träningen på min mycket otränade man. (Vi får se om han går med på det ;) haha)

Själv blev jag motiverad att slänga in några snabba statiska övningar på lunchen för att komplettera min styrketräning - det kan ju inte skada eller hur :).

Så idag blir det plankan - 90 sekunder (om jag kan hålla det!). Imorgon kör jag jägarsits.


söndag 17 februari 2013

Utvärdering: Hemmaträning, dag 1


Så, ikväll så var det meningen att jag skulle köra ett rejält styrketräningsprogram hemma med resistensband (gummiband) för benen.

Jag gick starkt ut med uppvärmningen som bestod av flera burpees - ovan som jag är, så tog det tid att utföra dem korrekt, men det hoppas jag löser sig när jag blir mer vältränad.

Min smartphone var laddad med Sabotage på hög volym, för att peppa mitt något trötta humör efter en dag fylld med jobb.

Ungefär in i hälften av mina burpees så kommer min 6-åriga son in och han vill också träna - problemet är att han övertrasserat sin nattningstid med en halvtimme på grund av en myyyycket spännande bana i Mario på sin DS. Jag är dock glad över att min träningsentusiasm smittat av sig på någon i familjen och han fick gärna vara med på ett hörn.

Maken som jag egentligen hade hoppats motivera ligger invirad i ett täcke på soffan framför TV:n, vilket känns lite bisarrt när man själv har en puls på 150 och svettdropparna börjar leta sig fram ur kryptorna.

Styrketräningsplanen var dessvärre något överambitiös. Det visade sig dessutom inte vara helt lätt att träna med resistensband för första gången, jag har två band: ett alldeles för mjukt och ett alldeles för - så där krävs det lite shopping.

Det var inte heller helt lätt att träna med en hyperaktiv övertrött 6-åring som envisades att binda upp resistensbanden mellan möblerna i rummet. Jag måste erkänna att jag önskade att jag befann mig på gymmet i lugn och ro då.

Och som sagt, träningsprogrammet var överambitiös - hela poängen är att träningen hemma ska vara effektiv, men gå fort undan - och när man tränar benen måste man dubbla allt! Alltså att man först tränar vänster och sedan höger ben - mycket ineffektivt. Dessutom var det alldeles för många övningar. Så jag kommer att starkt redigera söndagens träningsupplägg, helt klart.

Jag såg till att stretcha ordentligt idag iallafall, enligt ngn PNngt metod som det stod om i boken Hemmaträning - ska skriva ett blogginlägg om det senare.

Så sammanfattningsvis var det här ett rätt kasst träningstillfälle. Hade 100 gånger om hellre varit i gymmet - och det trodde jag aldrig att jag skulle skriva!

Men, dålig träning är bättre än ingen träning. Jag får bara bita ihop, kämpa på och försöka vänja mig vid motståndsbanden. Och att bli avbruten av mina barn, och att inse att min man inte kommer släpa upp sig själv från TV-soffan utan snarare så kommer jag önska att jag låg där bredvid honom istället för att utsätta min kropp för svett och smärta...

Äsch, vad bittert det lät! Jag är glad att jag vill ha en frisk och sund kropp, och är det detta som krävs för att jag ska få det och få tid för jobb och familj, så är det detta jag kommer att göra!

Men så fort jag får chansen, så kommer jag ta mig till gymmet- Se där! Hemmaträning motiverar!

Söndagens träning (nystart)

http://www.justjared.com/photo-gallery/2247951/jennifer-garner-piggy-back-ride-violet-affleck-03/
Jag bestämde mig för att jag var frisk nog idag att testa det nya träningsprogrammet!

Jag började morgonen med utfall med barn på ryggen - bra mycket tuffare än det ser ut! :) 
Det var skönt att byta till minstingen (5 kg lättare) i sista setet! 

Haha, jag klarade bara 10 repetitioner med det stora barnet, som väger strax över 20 kg.
Ett bra tips för dig som själv vill testa detta, är att tala om för barnet att det verkligen måste sitta stilla på ryggen! Min stora ville klänga och flänga hela tiden men, men - man får se det som kombinerad balansträning.

Sedan blir det motståndsbandsträning hemma ikväll. Jag kan inte gå till gymmet idag, då min stora har fått följa med till jobbet. Min man är fortfarande lite svag och sjuk - stackarn.

Jag hoppas att han blir motiverad att börja träna själv när han ser mig träna hemma. Det vore kul om vi kunde börja köra några program ur Paolo Robertos "Parträna"

Just nu är min smaltjocka man helt ointresserad av träning, och mer förundrad hur mycket vikt (läs: vatten, han tror fett :p) han förlorat under perioden av magsjuka... Men, vi får se. Kanske han, som sagt, också blir sugen när han ser mig kämpa och får bildbevis på mina framsteg!

Dagens träningsprogram:
Söndag (Legs)
Morgon: 
Max 10 min: Utfall med barn på ryggen, 3 set till fullkomlig utmattning.
Hemma, kväll:   
Uppvärmning: Burpees, 3 set till fullkomlig utmattning.
Motståndsband: 
  • Bencurl, s. 112 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning
  • Insida lår s. 114 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, 
  • Benspark s. 116 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, 
  • Knäböj Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning,
  • Liggande säte s. 120 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, 
  • Stående säte s. 122 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, 
  • Liggande sätets utsida s. 124 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, 
  • Stående sätets utsida s. 126 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning
  • Stretching

lördag 16 februari 2013

Vecka 6 - träningsupplägg för stressad småbarnsmamma

Så då är det dags att modifiera Kris Gethins grymma träningsplan och anpassa det för ett liv med barn och jobb. Jag har hjälp av 4 böcker:

Styrketräning - en anatomisk guide, Frédéric Delavier (Fitnessförlaget)
Träna en kvart om dagen, Paolo Roberto (Fitnessförlaget)
Parträna, Paolo Roberto (Fitnessförlaget)
Hemträning, Björn Bergman (Coacha)  

Jag startar med Kris Gethins vecka 2, jag har ingen möjlighet att ta mig till gym nu i två veckor - så det blir bara hemmaträning och kroppstyngd.

Jag hoppas att det inte är alltför ambitiöst och att jag klarar det! Nu gäller det att skriva ut detta och hänga upp väl synligt :) Så att det blir gjort!   


HÄNG MED MIG PÅ MIN 12-VECKORS TRANSFORMMATION
från soffpotatis till fitnessbrud!
Följ bara länken :) START 21/1 2013

Min variant på Kris Gethins vecka 2 schema:

Måndag (Chest)
Morgon:  Max 10 min: Armhävningar Push-ups (kroppstyngd), jag får starta på knä (när jag blir starkare kör jag riktiga). Jag kör 3 set, till fullkomlig utmattning.
I väntan på bussen: Breda armhävningar (kroppstyngd) mot bänken på hållplatsen. 3 set tilll fullkomlig utmattning. 

Hemma, kväll:  Uppvärmning: Kålmasken, 3 set till fullkomlig utmattning. Motståndsband: Flyes incline 3 set till fullkomlig utmattning 
Hantlar: Incline Dumbbell Press 3 set 12-15 rep, Flyes Incline Dumbbell Press 3 set 12-15 rep.


Tisdag (Triceps & Abs)
Morgon:  Max 10 min: Janda Sit ups (kroppstyngd),  3 set till fullkomlig utmattning
I väntan på bussen: Triceps dips mot hållplatsbänken (kroppstyngd), 3 set till fullkomlig utmattning

Hemma, kväll:  Uppvärmning: Burpees, 3 set till fullkomlig utmattning. Motståndsband: Kickback s. 140 Hemträning (3 set till fullkomlig utmattning), Stående tricepspress s. 142 Hemträning (3 set till fullkomlig utmattning).
Hantlar: Kickback s. 168 Hemträning (3 set, 12-15 repetitioner), Stående tricepspress s. 170 Hemträning (3 set, 12-15 rep) 


Onsdag (Rygg och vader)
Morgon: Max 10 min: Pull-ups s. 40 Träna en kvart om dagen, så många jag orkar (OK att fuska lite, bara för att komma igång!) alternativt chins med stöd (om jag kan hitta någonstans att utföra detta...)
I väntan på bussen: Stående vadpress s. 190 Hemträning (Så många jag hinner!)

Hemma, kväll:  Uppvärmning: Kålmasken, 3 set till fullkomlig utmattning.
Motståndsband: Sittande Rodd s. 128 Hemmaträning, 3 set till fullkomlig utmattning, Framåtlutad rodd s. 130 Hemmaträning, 3 set till fullkomlig utmattning, Axelrullningar s. 132 Hemmaträning, 3 set till fullkomlig utmattning
Hantlar: Framåtlutad hantelrodd s. 164 Hemmaträning, 3 set 12-15 rep, Liggande rotatorcuff s. 166 Hemmaträning, 3 set 12-15 rep Hemmaträning, 3 set 12-15 rep  Hemmaträning, 3 set 12-15 rep Hemmaträning, 3 set 12-15 rep Hemmaträning, 3 set 12-15 rep Hemmaträning, 3 set 12-15 rep Hemmaträning, 3 set 12-15 rep Hemmaträning, 3 set 12-15 re


Torsdag (Biceps)
Morgon: Max 10 min: Bicepsarmhävning, s. 52 Träna en kvart om dagen. På knä om jag måste, 3 set till fullkomlig utmattning.
I väntan på bussen: Bicepscurls med väskan, 3 set till fullkomlig utmattning.

Hemma, kväll:  Uppvärmning: Burpees, 3 set till fullkomlig utmattning.
Motståndsband: Dubbel bicepscurl, s. 144 Hemmaträning, 3 set till fullkomlig utmattning, Koncentrationscurl s. 146 Hemmaträning, 3 set till fullkomlig utmattning, Omvänd bicepscurl s. 148 Hemmaträning, 3 set till fullkomlig utmattning.
Hantlar: Alternate dumbbell curls, 3 set 12-15 rep, Hammercurls, 3 set 12-15 rep.

  
Fredag (Shoulder and Abs)
Morgon: Max 10 min: Superman, s. 32 Träna en kvart om dagen. 3 set till fullkomlig utmattning.

Hemma, kväll:  Uppvärmning: Kålmasken, 3 set till fullkomlig utmattning.
Hantlar: Side Dumbbell Raises, 3 set 12-15 rep, Dumbbell Rear Raises, 3 set 12 -15 rep, Dumbbell Front Raises, 3 set 12-15 rep, 
Kroppsvikt: Lying Leg Raises, 3 set till fullkomlig utmattning


Söndag (Legs)
Morgon: Max 10 min: Utfall med barn på ryggen, 3 set till fullkomlig utmattning.

Kan jag ta mig till gymmet, så gör jag det, då gör jag följande Kris Gethin övningar:

Warmup:



  • Cardio 5-10 minutes
  • Legs:

  • Hamstring Curls - Warmup Set - 15-20 reps
  • Hamstring Curls - 3 Working Sets - 15-20 reps
  • Narrow Stance Squat - 3 Working Sets - 15-20 reps
  • Narrow Stance Hack Squat - 3 Working Sets - 15-20 reps
  • Annars gör jag följande övningar hemma:

    Hemma, kväll:  Uppvärmning: Burpees, 3 set till fullkomlig utmattning.
    Motståndsband: Bencurl, s. 112 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Insida lår s. 114 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Benspark s. 116 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Knäböj Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Liggande säte s. 120 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Stående säte s. 122 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Liggande sätets utsida s. 124 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning, Stående sätets utsida s. 126 Hemmaträning 3 set till fullkomlig utmattning


    Kris Gethins original träningsupplägg för vecka 2:

      
     dots


    Monday Week 2: Training Chest, Triceps & Abs Workout! 





     

    NYSTART vecka 6, träning!

    Yes! Efter 3 veckors motgång ska jag tillbaka upp på banan igen, jag vill ha en ny kropp i sommar! 

    Jag håller mitt löfte om att lägga upp före och efter bilder på min kropp vecka 12, trots att jag redan är lite efter i schemat. Men jag hoppas att man kan se viss förändring iallafall. Efter vecka 12 så lägger jag upp nya bilder vecka 18 och vecka 24 - så får vi se om det skett någon förändring!

    Men det är bra med bilder - då känner jag lite press på mig själv att jag verkligen måste jobba hårt mot att uppnå mitt mål.

    Så, varför har jag mött motgång? Kris Gethins 12-week Daily video trainer är super bra, men jag har inte den tiden att lägga i gymmet. Har man små barn och ett 60-timmars jobb, så existerar sällan möjligheten att spendera allt för mycket tid nere i gymmet.

    Vad är då lösningen? Jag tänker inte ge upp! Hans träningsupplägg är bra, det känns maxat att lägga på sig härliga muskler - så jag tar hans träningsprogram och bryter ned det i mumsbitar.

    Jag kommer att träna kortare perioder - men oftare! Om jag dessutom slipper byta om och duscha, så spar jag mycket tid. Jag använder fria vikter, kroppstyngd och gummiband istället för gymmaskiner.

    Så huvudupplägget går till så här; istället för 2 timmar gym 3 dagar i veckan så kommer jag att träna varje dag, cirka 3 gånger om dagen. 3 gånger i veckan försöker jag ta mig till gymmet, och utföra övningar som bara kan göras med de särskilda maskinerna.

    Jag kör om hans program from vecka 2.

    Ih! Håll tummarna för mig nu, jag vill verkligen uppnå en starkare och fastare kropp!



    HÄNG MED MIG PÅ MIN 12-VECKORS TRANSFORMMATION
    från soffpotatis till fitnessbrud!
    Följ bara länken :) START 21/1 2013
    http://galnadieter.blogspot.se/search/label/12-week%20daily%20video%20trainer

    Sandwich pocket - Sucker för amerikanska mackor? :)

      
     BTW... jag är en sucker för amerikanska mackor! Så när jag hittade den här på ebay, en bedårande hjärtformad "Sandwich Pocket Maker", blev jag överlycklig!

    Gör dina egna små hemliga mack-gömmor! Det bästa är att eftersom den skär bort brödkanterna (sic! vilket slöseri!) så minskar den drastiskt kaloriintaget från bröd - utan att man direkt tänker på det :)

    Kolla in min frukost! Ca 220 kcal - En riktig gourmet smörgås-"gömma" med fiber rostbröd, rökt kalkon, isbergssallad, hp-sås, lättmargarin, avokado och bladpersilja. Till detta, á la USA - 20 gram chips. Chipsen står för 100 kcal, så mackan är enbart 120 kcal, och väldigt aptitlig! (Jag var så hungrig, så jag hann äta upp den ena smörgåshalvan innan jag tog bilden ;) Men i 120 kcal, så är det alltså 1 hel smörgås, eller 2 halvor).
     
    Om du starkt ogillar att slänga mat, så kan du spara brödkanterna och göra krutonger utav dem. Det är lätt - skär kanterna i cm stora kuber, tillsätt olivolja och salt + valfria goda kryddor (tex örtkryddor, vitlök, peppar, eller varför inte pommeskrydda?) . Släng in dem i ugnen, på en ungsplåt med bakplåtspapper ca 5-10 min (eller så länge det tar tills de blir knapriga) på 225 grader celsius.

    Ge krutongerna till dina barn eller någon annan smal person som du älskar :) Vill du gå ner i vikt bör du inte äta dem, då de är väldigt kalori-, fett- och kolhydrattäta och saknar i princip näringsvärde.


    Början av vecka 6: NYSTART!

    Så efter magsjuka, stress och allmänt svårt att få in träningen i livspusslet så är det dags för nystart!

    Helt ärligt, du kan aldrig ha för många nystarter! Vill du uppnå ett mål, och du upptäcker att du inte kommer nå det med det målet du har satt upp... då är det dags för nystart.

    Jag har t.ex. inte lyckats skrapa ihop 6 timmar i veckan att spendera på gymmet. Livspusslet kräver andra träningstider! Den här veckan så har hela familjen haft magsjuka och jag var väldigt nära på att trilla dit i sockerberoendefällan igen. 

    Som tur är rensade viruset bort sockersuget, så nu räknar jag (noggrant!) kalorier igen och jag sitter just nu med 4 träningsböcker + Kris Gethin 12 week daily video trainer och ska totalt revidera mitt täningsupplägg.

    Jag hade turen att få mitt vilo-BMR uppmätt ordentligt genom att mäta min utandningsluft, och det angav ett värde på cirka 1470 kcal. Enligt den här sidan så har jag ett PAL på ca 1,53 vilket ger en daglig förbrukning av totalt 2160 kcal. Ca 2200 kcal/ dag alltså. Om jag vill gå ner 1 kg på 2 veckor, så behöver jag äta 500 kcal mindre varje dag än vad jag gör av med. Alltså borde ett justerat kaloriintag till 1700 kcal vara bra. Skönt, för jag har känt att 1500 kcal/ dag har varit lite väl hårt.

    1700 kcal/ dag blir bra de dagar som jag räknar allt jag stoppar i mig, annars är nog 1500 kcal/dag ett bra mått de dagar man "höftar"... :) haha, det är så lätt att man underestimerar vad man stoppar i sig!

    Jag har 5 kg kvar att gå ner tills jag uppnått mitt mål! Om allt vill sig väl, så borde jag klara av det innan sommaren. 


     
     

    fredag 15 februari 2013

    Vecka 5: Magsjuka

    Hela familjen har legat däckade i magsjuka denna vecka!

    Vilken fruktansvärd sjukdom... Men nu är det snart dags för nystart igen :) Det är väl det som håller min vikt, att jag alltid kan ha en nystart på måndag igen! :D

    måndag 11 februari 2013

    Motgång, vecka 4

    Det är aldrig roligt att erkänna motgång.  Men nu har jag missat 4 träningstillfällen - av totalt 10.
    Med den här hastigheten kommer jag inte lyckas förändra min kropp!

    Så nu är det dags för andra tag. Efter att ha analyserat varför jag missar träningar, så kommer jag enkelt fram till två slutsatser: 
    Brist på 1) tid och 2)flexibilitet.

    Så för att råda bot på dessa, så har jag funderat på att helt lägga om mitt träningsupplägg.

    Istället för att spendera 2 timmar på gymet varannan dag, så tänker jag dela upp träningen i korta intensiva pass, 3 gånger per dag - varje dag.

    Jag har fria vikter hemma, så med hjälp av Kris Gethins video träning, så delar jag upp hans övningar så att jag kör morgonpass och kvällspass med fria vikter och kroppstyngd hemma och ett lunchpass varannan dag med övningar som jag måste utföra med maskiner som bara finns på gymet.

    Jag måste även hitta en ny diet, jag funderar på att köra isodieten igen, den höll mig rätt mätt trots träning.

    Nu ska jag bara sätta mig ner och arbeta ut en fitnessplan! Uppdatering kommer....

    torsdag 7 februari 2013

    I mitten av vecka 3

    Dexter förstör min sömn

     
    Ok, nu börjar motivationen dippa.

    Från att inte ha varit godissugen alls på säkert en månad, så är det stora hormonmonstret som KRÄVER sött och fett och salt...
     
    Jag väger redan 67 kg (tidigare varit nere på 66.4), så nu måste jag hitta något som får mig tillbaka på rätt spår.
     
    Jag har jobbat galet mycket (snittat 12 timmars dagar, 6 dagar i veckan) och sovit alldeles för lite (snitt 6,5 timmar... jag vet att jag behöver 8). Dessutom är jag helt fast i andra säsongen av Dexter ... vilket inte gör underverk för min motivation att se till att få min skömnhetssömn.
     
    Däremot kan ni titta på Dexter i träningsinspiration/ motivationssyfte - en del skådisar är verkligen hur biffiga som helst!
     
    Men denna motivtionsdip är något som måste åtgärdas!
     
    Nummer ett är att försöka ta mig hem tidigt från jobbet ikväll och träna hemma. Med hjälp av barnen och några hantlar hoppas jag kunna pumpa rätt muskelgrupper och ha mysig familjetid samtidigt...

    lördag 2 februari 2013

    Gör egna energibars!

    Mina barn är små i maten, deras magsäckar fylls snabbt upp och de är båda rätt magra.

    För att de ska orka med en hel dag med spring och lek så började jag köpa måltidsbars åt dem, särskilt när man stressat på morgonen och inte hunnit ge dem något vettigt till frukost.

    Men bland de tre första ingredienserna stod alltid "glukos", "fruktos-glukos sirap" etc. Ofta kunde en tredjedel av baren bestå av socker!

    Nu har det kommit bättre bars på marknaden, men inget slår mina hemmagjorda.

    Jag går efter "man tager vad man haver"-principen och tänker att desto fler nyttiga grejer man stoppar i, desto bättre blir det...

    I den här enorma satsen hade jag följande:
    Whey-80 Naturell
    Soy Pro
    Hasselnötter
    Mandlar
    Solrosfrön
    Banan
    Torkade aprikoser
    Torkade fikon
    Kokosflingor
    Psyllium frön
    Pumpafrön
    Quinoapuffar
    Bovetepuffar
    Kakao
    Vaniljpulver
    Koncentrerad äppeljuice
    Kallpressad rapsolja

    Det viktiga är att smeten blir kladdig så att den håller ihop.

    Jag brukar börja med att finmala nötterna och fröna i en matberedare till ett torrt pulver.

    Sedan maler jag den torkade frukten till ett kladdigt klet, gärna med en banan, lite nyttig olja och koncentrerad äppeljuice för att det ska gå lättare.

    Dessa två blandar jag ihop med proteinpulver och smaksättning. Puffarna ger lite crunch (textur) i baren.

    Jag har två stora fyrkantiga formar (plastlådor) som jag täcker med bakplåtspapper, och sedan trycker jag ut smeten i formen.

    Låt stå kallt ett tag, skär sedan i bars-bitar. För att barnen ska tycka det är lite festligt och gott, så smälter jag mörk choklad i micron, och med hjälp av en spatel så brer jag ut ett tunt lager så att strösslet kan fästa.

    Lagom festligt och väldigt nyttigt!

    Jag tror att i snitt så innehåller en 70 gram bar ca 300-400 kcal.

    2a veckan! Från fat 2 fit

    Nu har jag hållt träningen i 2 veckor, samt ca 1500 kcal/dag.

    Min man säger att det syns att jag tränar, han tycker att jag redan fått lite rutor på magen!

    Det kan även bero på den envisa hostan som jag har haft i flera veckor... Riktigt bra magträning  :-) jag kunde tyvärr inte träna igår pga förkylningen.

    Jag har tränat på bra, trots hosta och snuva, men igår sa kroppen verkligen ifrån.

    Jag tänkte ta igen fredagspasset på söndag istället, så att jag får lite vila.

    Idag har jag stekt "pannkakor". Jag blandade 12 äggvitor + en gula med ca 2-3 dl havrekli och proteinpulver och stekte i stekpannan. Jag hann inte grädda dem på stört, då smeten stod och drog i säkert 30 min innan jag körde igång. Det gjorde så att havrekliet fick tid att svälla upp och resultatet blev väldigt likt grahamsfrallor!

    Perfekta mackor, efter att jag delat dem på hälften.

    Nu undrar ni säkert vad jag gjorde av de 11 äggulorna som blev över?

    Jag gjorde amerikanska pannkakor till barnen med dem! Det var bara att blanda i vassleprotein med vaniljsmak, lite vetemjöl, mjölk och bakpulver. De fick äta dem med sirap och det var mycket uppskattat!