måndag 13 maj 2013

Var smal resten av livet

Expressen hade en bra artikel (av Danielle Deasismont) om hur man håller sig smal resten av livet!  http://www.expressen.se/halsa/latt-for-att-ga-upp-i-vikt-lev-som-en-smal/

Haricots Verts istället för pommes! :)

Deras bästa råd är följande:

  1. Ät frukost med proteiner
  2. Laga din egen mat
  3. Satsa på vardagsmotion
  4. Tänk långsiktigt, byt inte dieter
  5. Skär ner på skräpmaten
  6. Släng vågen, skaffa dagbok
  7. Ät oftare - och mindre
  8. Sov lagom: 7-8 timmar
  9. Lär dig att veta när du är mätt

De hade även 4 myter som de krossade:

Det här blir du INTE smalare av...
1 ...att följa en lågkaloridiet
Även om ditt energiintag är lågt kan du fortfarande ha svårt att tappa kilon. En kost med lite kalorier som är fattig på näringsämnen kan göra dig trött, glåmig och att du tappar hår. Bäst är att äta lagom mycket av bra råvaror som ger din kropp all näring du behöver. Då blir det lättare för kroppen att tappa fett.

2 ...bantnings- produkter proppade med socker
Marknaden kryllar av viktminskningsprodukter som lovar snabb och effektiv viktnedgång. Men många av dessa produkter är fulla med socker och kan därför göra dig ännu hungrigare vilket gör att du äter mer resten av dagen.

3 ...konditionsträning under lång tid
Att stå timmar på en crosstrainer, eller annan konditionsmaskin, kanske inte kommer hjälpa dig i din kamp mot kilona. När du ägnar dig åt medelintensiv konditionsträning under en längre tid kommer stresshormonet kortisol öka i kroppen. Höga nivåer av kortisol gör att kroppen lagrar mer fett, detta är en överlevnadsinstinkt då kroppen tror att vi är i fara. Många studier visar att intensiv konditionsträning, som intervaller, har bättre effekt på både konditionen och fettförbränningen.

4 ...att inte äta på kvällen
Har du fått rådet att aldrig äta efter klockan sju? En bättre tumregel är att äta din sista måltid ett par timmar före läggdags. Det kan även vara en bra idé att äta en större lunch och en mindre middag, helt enkelt för att du inte gör av med lika mycket energi på kvällen. Men det finns inga bevis för att man måste äta sin middag före ett visst klockslag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar