måndag 1 april 2013

Galna dieter: Sluta banta! Svält dig själv! Enligt vetenskapens värld, SVT.

http://nolard.com/wp-content/uploads/2012/10/starvation.png

Det är ute att banta. Svält dig själv istället!

Efter att ha sett vetenskapens värld så är min man helt lyrisk: Enligt den senaste forskningen så är det mest effektiva sättet att gå ner i vikt är att inte följa någon trendig diet, utan att helt enkelt inte äta något alls.

Döh, tänker du, det var väl inget nytt?

Nej, självsvält är alla anorektikers stora mål (av luft) här i livet. Så varför är det så att inte alla tjockisar redan gör det? Hur kan man gå omkring en hel dag utan att äta?!

Jo, man måste göra det på rätt sätt:
Det mest effektiva sättet att svälta sig enligt Vetenskapens värld är att äta "normalt" 5 dagar i veckan och äta max 600 kcal 2 dagar i veckan. A.k.a. "fasta" två dagar per vecka - lite som Dr Dukan förespråkar i sin fas 4 eller som finns tipsat om i många bodybuilder-dieter.

Forskaren i programmet (som du kan se här) testade även att moffa/svälta varannan dag, dvs att han kunde äta hur mycket som helst en dag, sedan max 600 kcal nästa dag, moffa en dag till osv... Men han fann att det ändå var rätt jobbigt att svälta varannan dag.

Men det här bara måste ju bara testas! Efter att ha ätit allt för mycket nu hela påskhelgen har jag inlett ett godis/glass/kak/onyttigt sött-förbud (mot en fin klänning som belöning om ca 1 månad :) och så börjar svälten imorgon :)

Jag tänkte köra varannan-dag varianten ett tag, så får vi se hur det går!

Så hur gick det? 1½ vecka senare... läs uppdateringen här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar