torsdag 29 november 2012

Dukan galette - som lussebulle!


Jag gjorde även en trave med Dukans gallette, en pannkaka på ägg och det obligatoriska havrekliet. Man ska äta 1,5 msk havrekli per dag i attackfasen, och det finns massor av roliga sätt att göra det på: som musli på yoghurt, i muffins eller pannkaka.
Eftersom det snart är advent, rörde jag ner lite sötningsmedel och saffran i smeten, så det påminner verkligen om en lussebulle  :-)
Nu ligger de i kylskåpet och väntar på att bli uppätna!

Ingredienser till Dukans Galette - Ägg och Havrekli :) Jag tillsatte lite sötningsmedel och saffran för den rätta adventskänslan och lite bakpulver, så de liknar mer Amerikanska Pannkakor.

I med smeten i en varm panna! Eftersom dr Dukan inte tillåter något fett under dieten, så steker jag helt utan smör eller olja. (Fast ibland har jag sett att 1 tsk olivolja/dag KAN vara OK... Källa: http://mydukandiet.com/dieting/faq/can-i-use-oil-on-the-dukan-diet.html)







Så här ser pannkakan ut när man vänder på den! Den blir så här eftersom man inte steker i något fett. Alternativt kan man låta den steka på lågvärme, och så låter man bli att vända på den - så blir den snyggare :) Se nedan...
Så här blir de om man låter bli att vända på dem! Tänk bara på att steka dem på låg värme då, så att de inte bränns undertill.
  
Inplastade och klara!
Bra att ha mat i kylen. Jag kommer att äta 1-2 av dessa pankisar per dag för att få i mig det obligatoriska havrekliet och en härlig december/jul känsla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar