Dagens middag!
Asiatisk nudelsoppa med vegetariska dumplings.
Jag har köpt färdiga dumplings i min Asiatiska livsmedelsaffär (de finns oftast i frysdisken).
Nudelsoppa passar bra när det är kallt ute, det värmer skönt - och eftersom nudlarna är i stort sett kalorifria, mättar soppan bra samtidigt som du behåller ditt kaloriunderskott.
Dumplings"skalen" innehåller vetemjöl och stärkelse, så vill du minska på kolhydraterna ännu mer kan du ta Glukosanol innan måltiden!
Recept för 2 personer:
*Ett paket Shirataki nudlar
*Dumplings, ca ½ paket (5st)
*1 hel röd chilifrukt
*1 stor vitlöksklyfta, eller 2-3 mindre
*5 cm färsk ingefära
*½ påse frysta wokgrönsaker
*1 valfri buljongtärning (kycklingbuljong är gott)
*3 droppar sesamolja (valfritt)
*1 skvätt soja
Ångkoka dumplings:
Använd antingen en ångkokarinsats till mikron eller en traditionell bambuångkokare.
Koka upp vatten i en kastrull, lägg ner buljongtärniningen och Shiritakinudlarna.
Sätt på ångkokarinsatsen och de frusna dupmlingsen.
Finhacka chili, vitlök och ingefära.
Nu borde nudlarna vara klara, häll i de frusna wokgrönsakerna i nudelsoppan tillsammans med finhackad chili, vitlök och ingefära. Smaka av med några droppar sesamolja och ca 1 msk soja.
Häll upp nudlar, buljong och grönsaker i två djupa skålar. Ät med pinnar och drick upp buljongen direkt ur skålen.
Servera gärna Dumplings med en dipsås! "Cantonese Suki Sauce" är stark och passar bra till!
(Tänk på kalorierna ;) ta inte mer sås än vad du klarar av!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar